Vill Plan AS vant konkurranse om arenaklyngen Griegkvartalet – nytt musikkteater i Bergen

av | aug 17, 2021 |

I skarp konkurranse med flere andre selskap vant Vill Plan, i samarbeid med Egde Plan, i mai oppdraget med å utarbeide reguleringsplan for Griegkvartalet i Bergen.

Prosjekt Griegkvartalet utvikles av Grieghallen Utbygging AS, som styres av Grieghallen AS, Musikkselskapet Harmonien og Bergen Nasjonale Opera. Prosjektets visjon er at arenaklyngen Griegkvartalet skal være Bergen og Vestlands kulturelle kraftsenter og samlende møteplass. Griegkvartalet skal fremstå med en utforming og funksjonalitet som fremmer Bergen som en moderne og nyskapende kulturby. Det nye musikkteateret skal være for alt og for alle. Det nye musikkteatret vil etter planen åpnes til Grieghallens 50-års jubileum i 2028.

Daglig leder i Vill Plan, Mats A. Mastervik kan fortelle at planarbeidet allerede er godt i gang og at neste steg nå på sensommeren er oppstartmøte med Bergen kommune.

Foto: Mona Mortensen, Vill Plan AS (også hovedbildet)

Skisse utarbeidet av Rambøll i fbm. visualisering av rom- og funksjonsprogrammet (2019)

.

Flere aktuelle saker

Befaring Bokn-Hope

Befaring Bokn-Hope

Forrige uke var Vill Plan på en første befaring E39 Bokn-Hope sammen med Rambøll. Kjølig vær med høy himmel i vinterkledt landskap, med kulturminner som forteller om mange tusen års bruk.

les mer
Vill Plan vant sammen med Rambøll!

Vill Plan vant sammen med Rambøll!

Rambøll og Vill Plan skal planlegge strekningen fra Bokn til Hope i Rogaland, som del av en fergefri E39 mellom Bergen og Stavanger.  Strekningen på 57 km går gjennom de tre kommunene Bokn, Tysvær og Sveio. Prosjektet har som mål å redusere klimagassutslipp, noe som...

les mer