Vill Plan AS vant konkurranse om arenaklyngen Griegkvartalet – nytt musikkteater i Bergen

av | aug 17, 2021 |

I skarp konkurranse med flere andre selskap vant Vill Plan, i samarbeid med Egde Plan, i mai oppdraget med å utarbeide reguleringsplan for Griegkvartalet i Bergen.

Prosjekt Griegkvartalet utvikles av Grieghallen Utbygging AS, som styres av Grieghallen AS, Musikkselskapet Harmonien og Bergen Nasjonale Opera. Prosjektets visjon er at arenaklyngen Griegkvartalet skal være Bergen og Vestlands kulturelle kraftsenter og samlende møteplass. Griegkvartalet skal fremstå med en utforming og funksjonalitet som fremmer Bergen som en moderne og nyskapende kulturby. Det nye musikkteateret skal være for alt og for alle. Det nye musikkteatret vil etter planen åpnes til Grieghallens 50-års jubileum i 2028.

Daglig leder i Vill Plan, Mats A. Mastervik kan fortelle at planarbeidet allerede er godt i gang og at neste steg nå på sensommeren er oppstartmøte med Bergen kommune.

Foto: Mona Mortensen, Vill Plan AS (også hovedbildet)

Skisse utarbeidet av Rambøll i fbm. visualisering av rom- og funksjonsprogrammet (2019)

.

Del gjerne denne artikkelen

Se andre aktuelle saker

Kunnskap og veiledning kreves for et godt prosjekt

Kunnskap og veiledning kreves for et godt prosjekt

Planleggingen av ny E39 strekningen mellom Bokn-Hope foregår for fullt, etter prosjektoppstart i desember 2021. Vill Plan deltar som fagansvarlig for temaet kulturarv i dette prosjektet der Statens vegvesen er oppdragsgiver og Rambøll/Henning Larsen er rådgiver....

les mer