Vill Plan AS vant konkurranse om arenaklyngen Griegkvartalet – nytt musikkteater i Bergen

av | aug 17, 2021 |

I skarp konkurranse med flere andre selskap vant Vill Plan, i samarbeid med Egde Plan, i mai oppdraget med å utarbeide reguleringsplan for Griegkvartalet i Bergen.

Prosjekt Griegkvartalet utvikles av Grieghallen Utbygging AS, som styres av Grieghallen AS, Musikkselskapet Harmonien og Bergen Nasjonale Opera. Prosjektets visjon er at arenaklyngen Griegkvartalet skal være Bergen og Vestlands kulturelle kraftsenter og samlende møteplass. Griegkvartalet skal fremstå med en utforming og funksjonalitet som fremmer Bergen som en moderne og nyskapende kulturby. Det nye musikkteateret skal være for alt og for alle. Det nye musikkteatret vil etter planen åpnes til Grieghallens 50-års jubileum i 2028.

Daglig leder i Vill Plan, Mats A. Mastervik kan fortelle at planarbeidet allerede er godt i gang og at neste steg nå på sensommeren er oppstartmøte med Bergen kommune.

Foto: Mona Mortensen, Vill Plan AS (også hovedbildet)

Skisse utarbeidet av Rambøll i fbm. visualisering av rom- og funksjonsprogrammet (2019)

.

Del gjerne denne artikkelen

Se andre aktuelle saker

Vill Plan og Bybanens linje 2!!

Vill Plan og Bybanens linje 2!!

I dag 21. november 2022 er det en merkedag for Bergen. Den nye Bybanelinjen til Fyllingsdalen står endelig klar. Byens innbyggere og tilreisende får en helt ny reisemulighet mellom sentrum, Haukeland, og Fyllingsdalen![dipl_masonry_gallery image_ids="7080,7079,7077"...

les mer
Citykonferanse i Bergen

Citykonferanse i Bergen

I dag er vi der det skjer i Bergen! Citykonferansen 2022 på Grand Hotel Terminus, med flinke arrangører og foredragsholdere ! Spennende å møte nye og gamle kjente!

les mer
Vår nye daglige leder er nå i full gang på kontoret !

Vår nye daglige leder er nå i full gang på kontoret !

Vi er så glade for å ha fått Line med på laget vårt. Hun er en styrke både faglig og personlig sett. Line er landskapsarkitekt og kommer nå fra stillingen som eiendomssjef i Alver kommune. Hun har tidligere jobbet i Sweco, både i Oslo og Bergen. Line har med seg...

les mer