Vill Plan og Bybanens linje 2!!

av | nov 21, 2022 |

Vill Plan og Bybanen linje 2 ruleltrapper

I dag 21. november 2022 er det en merkedag for Bergen. Den nye Bybanelinjen til Fyllingsdalen står endelig klar. Byens innbyggere og tilreisende får en helt ny reisemulighet mellom sentrum, Haukeland, og Fyllingsdalen!

Før helga var to av våre ansatte invitert til ulike åpnings-arrangement. Mona Mortensen og Mats Mastervik i Vill Plan var hver på sin måte sentrale brikker i reguleringsplanarbeidet som pågikk fra 2015-2017. Mona som ansvarlig for konsekvensutredningen og Mats som teknisk leder og ansvarlig for reguleringsplanprosessen, da som ansatte i Sweco. Prosjektet var svært intenst og arbeidskrevende, men ga de nyttige erfaringer og kunnskaper som de har tatt med seg inn i Vill Plan. Etter å ha vært med på jomfruturen og tatt hele den nye traseen i øyesyn var Mats stolt over resultatet og hvor fint det hadde blitt. – For en linje!! Stoppet ved Haukeland er kanskje rosinen i pølsa. 30 m under bakken, men likevel lyst , åpent og trivelig. Imponerende resultat!!

Gratulerer til byen! Og spesielt gratulerer til alle som har bidratt i regulerings-, prosjekterings- og byggefasen!

Del gjerne denne artikkelen

Se andre aktuelle saker

E39 Bokn-Hope er nå utvidet fram til Bømlafjorden!

E39 Bokn-Hope er nå utvidet fram til Bømlafjorden!

For å sikre mulighetene for en god påkobling til den eksisterende Bømlafjordtunnelen, er E39 -prosjektet utvidet fra Hope og videre nordover mot Bømlafjorden. Prosjektet er derfor omdøpt til Bokn-Bømlafjorden. Kulturarvrådgiver fra Vill Plan var på befaring denne uken...

les mer
Citykonferanse i Bergen

Citykonferanse i Bergen

I dag er vi der det skjer i Bergen! Citykonferansen 2022 på Grand Hotel Terminus, med flinke arrangører og foredragsholdere ! Spennende å møte nye og gamle kjente!

les mer